ارتباط چشمی هنگام صحبت کردن، نشان ­دهنده اهمیت به طرف مقابل است.
 
چکیده : نداشتن عزت نفس، زندگی و تعامل با مردم را سخت می‌کند. اما خوشبختانه راه های زیادی برای حل این مشکل وجود دارد و شما می­ توانید همان فردی شوید که همه عاشق وقت گذراندن با او هستند. این مقاله، به شما کمک می‌کند که با وجود کمبود اعتماد به نفس، بتوانید روابط خود را با دیگران، به خوبی تنظیم کنید.

تعداد کلمات 1224 /  تخمین زمان مطالعه 6 دقیقه



بخش اول ، تقویت اعتماد به نفس

1. لیستی از دست آوردهای خود تهیه کنید

 اگر عزتی نفس پایینی برای خود قایل هستید، احتمالاً بسیاری از دستاوردهای خود را فراموش کرده اید.
 کاغذی بردارید و طی بیست دقیقه همه دستاوردهای خود را بنویسید . چیزی را از قلم نیندازید حتی کوچکترین دستاوردهای تان را هم یادداشت کنید .
مثلا قبولی در یک امتحان،  به اتمام رساندن پروژه ای در مدرسه ، شاگرد اول شدن ، اینها همه می­ توانند جز دستاورد های شما محسوب شوند. هر زمانی که احساس بدی نسبت به خود دارید می­ توانید این تمرین را انجام دهید.
 

2. افکار منفی خود را به افکار مثبت تبدیل کنید

هرچه بیشتر به افکار منفی راجع به خودتان فکر کنید ، بیشتر به آنها باور پیدا می­ کنید و بدانید که این افکار معمولا درست نیستند و تصوراتی واهی هستند که از خودتان ساخته اید .
 لیستی از تصورات منفی که راجع به خودتان دارید تهیه کنید،  سپس با یک جمله مثبت خلاف هر یک از آنها را بنویسید. ضمنا  لیستی که تهیه کردید جایی دم دست تان بگذارید، ممکن است نیاز داشته باشید ، هر روز به آن سر بزنید .
_مثلا اگر فکر می­ کنید ، شما یک بازنده اید و در تمام امور شکست می ­خورید ، آن را با این جمله که  ((من در بسیاری از امور موفق هستم )) رد کنید. این جملات مثبت را بلند بلند بخوانید .
 

3. از مقایسه خود با دیگران دست بردارید

ساده ترین کار این است که یک گوشه بنشینید و دیگران را با خود مقایسه کنید و بعد احساس بی اهمیت بودن ، ناموفق بودن و جذاب نبودن ، بکنید .
اما به این نکته توجه کنید که شما از همه جوانب زندگی دیگران با خبر نیستید . شما نمی­ دانید درون زندگی آنها واقعا چه می­گذرد. با این قیاس­ ها فقط علیه خودتان مبارزه می­ کنید و خودتان را آزار می ­دهید. 
لیستی از نقاط قوت و ضعف خود تهیه کنید. سعی کنید آن دسته از کاستی­ های تان را که با کمی تلاش و پشتکار رفع می­ شوند حل کنید . مثلاً یکی از ضعف‌های تان شاید دیر رسیدن و سر وقت نبودن در قرارهاست ، تمرین کنید سر وقت باشید . حتما با تمرین به این مهم دست پیدا خواهید کرد.
 در عین حال با این کار زمانی را به فکر کردن راجع به خودتان اختصاص داده اید . وقتی به خودتان فکر کنید زمان کمتری برای فکر کردن به دیگران و زندگی آنها خواهید داشت.


4. برای خود اهداف واقع گرایانه تعیین کنید

  اهداف شما باید کوچک و قابل دستیابی باشند . حواستان باشد ، برای شکست خوردن برنامه ریزی نکنید. برای رسیدن به اهداف تان ، باید یک فرایند را طی کنید که در این پروسه ممکن است، بارها عقب نشینی کنید و به سرعتی که برنامه ریخته بودید پیش نروید ، اما ادامه دهید ، هرگز تسلیم نشوید ...
_اگر هرگز ورزش نکرده اید و مثلا هدفتان دویدن در یک ماراتون طی یک ماه آینده است ، شما برای  شکست خوردن برنامه ­ریزی کرده اید . یک هدف واقع ­گرایانه در این زمینه می­تواند این باشد که، به صورت پیوسته ، سه ماه ، روزی پنج کیلومتر بدوید.
_برای اهداف تان چارچوب تعیین کنید تا واقع گرایانه باشند .
 

5. مراقب سلامتی جسمی خود باشید

 ورزش کنید ، به اندازه کافی بخوابید و خوب غذا بخورید ، این‌ها باعث می‌شوند شما احساس بهتری نسبت به خودتان داشته باشید . ورزش در بدن شما اندورفین آزاد کرده و حس خوبی به شما می ­دهد.
 اگر به اندازه کافی نخوابید ، احساسات منفی در شما تشدید می ­شوند . 
یک رژیم غذایی متعادل، که شامل میوه‌ها و سبزی‌های می ­باشد ، می‌تواند احساس خوبی به شما بدهد.
_ سعی کنید حداقل روزی ۳۰ دقیقه ورزش کنید
_ بیشتر مردم به ۷ الی ۹ ساعت خواب شب احتیاج دارند اگر شما نوجوان هستید ، به خواب بیشتری احتیاج دارید و سعی کنید ۸ الی ۱۰ ساعت بخوابید.
 

6. کارهایی که دوست دارید را انجام دهید

سعی کنید در روز حداقل یکی از کارهایی که دوست دارید را انجام دهید ، راه بروید ، برنامه تلویزیونی مورد علاقه تان را ببینید ، مجله بخوانید،  موسیقی گوش کنید ، وقت خود را با یک دوست بگذرانید . توجه کنید با افرادی وقت بگذارنید  که انسان های مثبت نگری باشند ، کسانی که می توانند احساس شما را نسبت به خودتان ارتقا دهند.
_ همچنین می‌توانید کاری برای کسی انجام دهید ( یک کارت به آنها هدیه دهید ، به دیگران لبخند بزنید یا داوطلب کاری شوید ) وقتی کاری برای دیگران انجام می­دهید ، معمولاً احساس خوبی نسبت به خودتان پیدا می­ کنید .
_ در کاری که دوست دارید شرکت کنید.


بخش دوم: مردمی باشید

1. بدانید چطور سر صحبت را باز کنید

افراد محبوب به سادگی می­ توانند با هرتیپ شخصیتی ای مکالمه ای را شروع کنند . در ظاهر ممکن است ترسناک و سخت به نظر بیاید ،لبخند بزنید ، ارتباط چشمی ایجاد کنید و از جملات خاصی که مناسب آن موقعیت برای شروع صحبت است ، استفاده کنید.
مثلا: _همیشه می توانید از جملات تحسین آمیز استفاده کنید ،بگویید(( من عاشق   ___ هستم ، اون­ها رو از کجا خریدی؟))
_زمانی که می خواهید خودتان را معرفی کنید بگویید ،(( سلام اسم من فلان است)) و صحبت تان را شروع کنید.
_اگر با موزه ها یا نمایشگاه ها آشنایی دارید ، می توانید بگویید(( این آثار فوق العاده اند این هنرمند را می­ شناسی؟ ))  یا بگویید ((من عاشق این جور چیزها هستم ، میدانی این تیپ آثار رو چه جاهایی می توانم پیدا کنم؟))
_این دست عبارات کمک می ­کنند که حرف زدن با غریبه ها  ، مضطرب تان نکند .
 

2. موقع صحبت کردن ، با طرف مقابل ارتباط چشمی برقرار کنید

 این کار تمرین می خواهد به خصوص اگر اعتماد به نفس کمی داشته باشید . از ۵ ثانیه شروع کنید و این زمان را به مرور افزایش دهید ، موقعی که ارتباط چشمی تان را قطع می­ کنید به جای دیگری از صورت او نگاه کنید (هرگز به زیر چانه و بالای شانه ها نگاه نکنید) و بعد از آن دوباره به چشم ها نگاه کنید.
_ارتباط چشمی نشان می دهد که به او اهمیت می­ دهید ، و بین شما ارتباط خاصی ایجاد می­ کند.
_ زمانیکه دیگری صحبت می­ کند، ارتباط چشمی بیشتری برقرار کنید ، به نسبت وقتی که خودتان حرف می زنید.
 

3. به مردم لبخند بزنید

 به چشم های آنها نگاه کنید و به ایشان لبخند بزنید ، این کار باعث می شود شما جذاب تر به نظر برسید و احساس خوبی به دیگران بدهید . لبخند زدن حال خود شما را هم خوب می­ کند ، جالبتر اینکه معمولاً زمانی که به شخصی لبخند می­ زنید او هم در جواب به شما لبخند می ­زند ، چرا که لبخند ، مسری و واگیردار است مثل خمیازه
_یک لبخند واقعی مردم را به شما جذب میکند و باعث میشود دوستان جدید پیدا کنید .
_لبخند زدن سیگنالهایی به سمت افراد میفرستد ، مبنی بر اینکه شما فردی شاد و مثبت اندیش هستید ، همان فردی که مردم دوست دارند با او وقت بگذرانند.

ادامه دارد...

منبع: https://www.wikihow.com/Be-Popular-if-You-Have-No-Self-Esteem
مترجم: سارا اشرفی

بیشتربخوانید:
چگونه بدون داشتن عزت نفس، محبوب باشیم؟ (بخش دوم)
عزت نفس با هدف گذاری خلق می شود نه با رویا
چگونه عزت نفس بالایی داشته باشیم ؟ (بخش اول)
چگونه عزت نفس بالایی داشته باشیم؟ (بخش دوم)
تقویت عزت نفس در خود
تکنیک های تقویت اعتماد به نفس